JellyPages.com

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

"Μάτια μου", από τη Μαρία Τζιρίτα


Μάθαμε να λέμε ότι οι νέοι συγγραφείς δεν είναι σαν τους παλιούς, ότι επαναλαμβάνονται, ότι λείπει η έμπνευση, η φαντασία, η γλώσσα, το αληθινό συναίσθημα και άλλα τέτοια. Εδώ είναι που έρχεται "το Μαράκι" μας να μας βγάλει ψεύτες. ...κι ευτυχώς, δεν είναι η μοναδική που μας διαψεύδει! (θα δούμε κι άλλους παρακάτω)

Σε μία γλώσσα απλή, αλλά όχι απλοϊκή, η Μαρία Τζίρίτα ξεδιπλώνει στις σελίδες του βιβλίου της τον έρωτα δύο παιδιών: της Λένας, μιας τυφλής κοπέλας και του Λουκά, ενός αγοριού που την αγάπησε αληθινά γι'αυτό που είναι. Η ζωή τα φέρνει έτσι και οι δύο νέοι χάνονται και συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια, κάτω από συνθήκες που κανένας από τους δύο δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Η υπόθεση εξελισσεται με τέτοια ταχύτητα που όταν κάποιος ξεκινήσει το βιβλίο, δεν το αφήνει αν δε φτάσει στο τέλος του.*

Συναισθήματα όπως ο έρωτας, η αγάπη, η μητρότητα, η ματαιοδοξία, η αφοσίωση, αναλύονται μέσα από τις συμπεριφορές των ηρώων. Η Μαρία Τζιρίτα υποστηρίζει επάξια μέσα από αυτό το βιβλίο τους τίτλους των σπουδών της καθώς και την προηγούμενη επιτυχία της, "Το παιδί της αγάπης".

Το "Μάτια μου", έχει ήδη μπεί στη λίστα των Best Seller των εκδόσεων Ψυχογιός, ελάχιστο χρόνο μετά την κυκλοφορία του, μετρώντας ήδη 18 χιλιάδες αναγνώστες. Νομίζω, χωρίς να θέλω να κάνω τον προφήτη, ότι το βιβλίο αυτό αξίζει την τηλεοπτική μεταφορά, μιας και οι χαρακτήρες που περιγράφει είναι πολύ δυνατοί και ζωντανοί.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε στη σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός, πατώντας εδώ.

Για προσωπική επαφή με τη συγγραφέα, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της στη σελίδα http://mariatzirita.blogspot.com/

Ευχαριστώ όλους σας για την επίσκεψη! Ραντεβού σύντομα με έναν άλλο έρωτα στα βάθη του ωκεανού: πριγκίπισσες, μάγισσες, και άλλα παραμυθένια όντα σε έναν κόσμο που μόνο αν είσαι πραγματικό "παιδί" μπορείς να κατανοήσεις.
-----
*Kαί εγώ και ένα άλλο μέλλος της οικογένειάς μου καταλήξαμε με Voltaren γιατί πιαστήκαμε στον καναπέ από την ανάγνωση του βιβλίου, από το οποίο δε λέγαμε να ξεκολλήσουμε, γι'αυτό, αγοράζοντας το, περάστε καλού κακού και από τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας! ;-)

4 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη, caro mio, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ γι αυτό το αφιέρωμα, είναι μεγάλη μου τιμή που εγκαινίασα εγώ με το βιβλίο μου το ιστολόγιό σου. Ειλικρινά με συγκίνησες, να είσαι πάντα καλά! Σε γλυκοφιλώ!
Υ.Γ. Όσο για το Βολταρέν, έννοια σου κι εγώ από αυτά έπαιρνα όσο το έγραφα!

Yannis Kapnidis είπε...

Δεν πρέπει να με ευχαριστείς μιας και πρόκειται απλά για καταγραφή των δικών μου απόψεων για το βιβλίο σου. Είναι ό,τι εγώ πιστεύω.

...και χαλάλι σου τα βολταρέν! Αφού συμπάσχεις κι εσύ! χαχαχα

Υ.Γ. Διάβασα την ανάρτηση για το γιατρό με μεγάλη καθυστέρηση! Σαν "αθλήτρια του πνεύματος" θα έχεις και τραυματισμούς. Πρόσεχε όμως γιατί δεν παίζουνε με αυτά!

Πρόληψη: εργονομικά πληκτρολόγια και ποντίκια, ορθοπεδικές καρέκλες και αλλαγή στάσης κάθε τόσο. Αφού το γράψιμο είναι κάτι που το χαίρεσαι, ας το κάνεις με ασφάλεια

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ.ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Yannis Kapnidis είπε...

Κι εμένα, όπως θα κατάλαβες από την ανάρτηση, μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο.

Όσο για τη Μαρία, να κάνουμε μία αίτηση στον Ψυχογιό, να την κατεβάσει για παρουσίαση στο Ηράκλειο, να πάρουμε κι εμείς τα αυτόγραφά μας!