JellyPages.com

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

"Αν δεν υπήρχε αύριο", από τη Μαρία Τζιρίτα


Περίμενα το βιβλίο αυτό από πέρυσι! Μετά το "Μάτια μου", ήθελα να δω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Μαρίας Τζιρίτα. Είχα ακούσει πολλά γι'αυτό το βιβλίο και η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω. Το αποτέλεσμα με εξέπληξε ευχάριστα...

Τέσσερεις άνθρωποι, εντελώς τυχαία βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα της American Bank, μετά από βομβιστικη επίθεση. Ο άγνωστος που βρίσκεται μαζί τους, λίγο πριν πεθάνει τους εμπιστεύεται ένα μεγάλο μυστικό. Ένα μυστικό που θα μετατρεψει το αύριό τους σε κάτι απόλυτα μετρήσιμο. Για να δείτε ακριβώς περί τίνος πρόκειται, διαβάστε τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου πατώντας εδώ.
Δε θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή του βιβλίου, την οποία θα χαρακτηριζα σίγουρα συναρπαστική. Θα σταθώ όμως στο πόσο έντεχνα η συγγραφέας αναλύει συμπεριφορές, συμπληρώνοντας ένα μεγάλο γνωστικό κενό στο μέσο αναγνώστη. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για δικούς μας ανθρώπους "μα γιατί φέρεται έτσι;". Στο βιβλίο αυτό επιτέλους παίρνουμε την απάντησή μας.  Μαθαίνουμε τα πραγματικά και τα βαθύτερα αίτια διαφορετικών συμπεριφορών και το πιο σημαντικό, αποκτάμε ένα χρήσιμο εργαλείο στο να εξηγήσουμε, να κατανοήσουμε, να δικαιολογήσουμε και να αγαπήσουμε πάλι από την αρχή, όλους αυτούς που στη ζωή μας έχουνε πληγώσει. Η ικανότητα της Μαρίας Τζιρίτα να περιγράφει την ανθρώπινη ψυχή επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά. Τους ήρωες του βιβλίου τους έχουμε όλοι συναντήσει. Είναι άνθρωποι που όλοι έχουμε γνωρίσει. Είναι οι φίλοι μας, οι ερωτικοί μας σύντροφοι, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι γείτονές μας, με όλα τους τα πρωτερήματα και όλα τους τα ελαττώματα και όλοι μας καλούν με μία φράση: "Γνώρισέ με καλύτερα!".

Μέσα από αυτό το βιβλίο θαύμασα ακόμη περισσότερο τη Μαρία Τζιρίτα, γιατί, σεβόμενη τον αναγώστη της, δεν έρχεται να του υποδείξει το πως θα γίνει ευτυχισμένος. Θεωρεί ότι τον τρόπο για κάτι τέτοιο τον γνωρίζει ήδη ο ίδιος. Αυτό που κάνει εδώ η συγγραφέας είναι να εξηγήσει το γιατί ενώ όλοι γνωρίζουμε το δρόμο για την ευτυχία, σπάνια παίρνουμε την απόφαση να τον βαδίσουμε. Τι φταίει λοιπόν και μένουμε ανενεργοί; Αυτό το ερώτημα πάιρνει απαντηση στο "Αν δεν υπήρχε αύριο".

Το βιβλίο αυτό το λάτρεψα. Μου χάρισε πολλές στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, με έφερε αντιμέτωπο με δικά μου προβλήματα, με δικές μου επιλογές και όταν το τελείωσα, ναι, έκανα κάποια πράγματα που θα τα έκανα μόνο... "Αν δεν υπήρχε αύριο". Ο "Γιάννης" του βιβλίου, ακριβώς όπως μου είχε πει η Μαρία μέσω του blog της έχει αρκετά κοινά μ'εμένα... ξεκινώντας από τον τρόπο που πίνει τον espresso, μέχρι την αγάπη του στο να ξεναγεί αγαπημένα του πρόσωπα στην Ιταλία.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και τη συγγραφέα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός. Για να δείτε την παρουσίαση του βιβλίου σε βίντεο, πατήστε εδώ. Επίσης, η Κατερίνα, μία από τους τέσσερεις ήρωες του βιβλίου, έχει το δικό της blog. Πατήστε εδώ για να το επισκεφτείτε!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ (29 Μαΐου, 20.42)
Αγαπητέ αναγνώστη, το βιβλίο αυτό είναι ύμνος σε όλα αυτά που μέχρι σήμερα δεν έκανες και που συνεχώς αναβάλεις! Η ζωή δεν περιμένει αιώνια! ΚΟΥΝΗΣΟΥ!!! Τώρα είναι η ώρα!!!

2 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Τι όμορφα περιγράφεις το βιβλίο μου Γιάννη μου... Με κάνεις και νιώθω τόσο περήφανη! Σ'ευχαριστώ και σου στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου, με απέραντη χαρά που κατάφερα ν'αγγίξω την ψυχή σου...

librarian είπε...

Αφήνω και τη δική μου καλησπέρα με μια ευχή για καλές αναγνώσεις και ένα σχόλιο για τη φωτογραφία εκεί ψηλά! Ένα τέτοιο αεροπλάνο θέλω και εγώ πίσω μου όταν διαβάζω!!!