JellyPages.com

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

"Ένας ξαφνικός θάνατος", από τη J.K. Rowling


Ξεκίνησα το βιβλίο και ήδη στα πρώτα κεφάλαια σκεφτόμουν πως γίνεται η συγγραφέας του Harry Potter να γράψει ένα τόσο αργό βιβλίο. Κι εκεί που έλεγα "ίσως ήρθε η ώρα να το παρατήσω", άλλαξαν όλα!

Η J.K. Rowling αποδεικνύει ότι δεν είναι συγγραφέας της μίας επιτυχίας. Σε τελείως διαφορετικό ύφος, με εντελώς διαφορετική υπόθεση, έτη φωτός μακρυά από την καθημερινότητα ενός μικρού μαθητευόμενου μάγου, καταφέρνει και πάλι να αφήσει ξεκάθαρα το στίγμα της.

Ο κακός της υπόθεσης αυτή τη φορά είναι η υποκρισία των ανθρώπων και αντί για μαθητευόμενους μάγους στο Hogwarts αυτή τη φορά έχουμε τα μέλη της μικρής κοινωνίας του Πάγκφορντ. Ο ξαφνικός θάνατος ενός μέλους του ενοριακού συμβουλίου της πόλης προκαλεί εκλογές στο Σώμα. Ποιος είναι όμως πραγματικά άξιος να αντικαταστήσει τον Μπάρι Φερμπράδερ; Ποιος θα μπορέσει να συναγωνιστεί σε ειλικρίνεια το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, που ακόμη και από "τον άλλο κόσμο" δεν αφήνει τους πολιτικούς του αντιπάλους σε ησυχία;

Η J.K. Rowling ξέρει να δημιουργεί μυθιστορήματα, ξέρει από πλοκή, ξέρει από χαρακτήρες, ξέρει από συναισθήματα. Κατακρίνει τη "δυτικού τύπου" υποκρισία μπαίνοντας μέσα στα σπίτια των ηρώων της και απομυθοποιώντας όλα τα χαρακτηριστικά που πιθανώς τους κάνουν ξεχωριστούς στα μάτια των συμπολιτών τους.

Η ιστορία  μπορεί να εκτυλίσσεται στη Μ. Βρετανία, καυτηριάζει όμως όλη τη δυτική κοινωνία και σίγουρα θα βάλει σε σκέψεις όποιον το διαβάσει.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, στη σελίδα του εκδότη, εδώ.

Ακολούθησέ με στο Facebook, για να μη χάνεις κανένα post από το Vivlioparousiasi!

Δεν υπάρχουν σχόλια: