JellyPages.com

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

"Έρωτας σαν βροχή", από τη Λένα Μαντά

Ξεκινώντας αυτό το βιβλίο, μου δώθηκε αμέσως η εντύπωση ότι βρίσκομαι εκεί, δίπλα στους ήρωες και τους παρακολουθώ από κοντά. Το έχει αυτό η Λένα Μαντά, δεν είναι η πρώτη φορά που το αισθάνομαι διαβάζοντας βιβλίο της.

Η Κλαίλια πήρε το όνομά της από την ηρωίδα ενός βιβλίου του Ξενόπουλου και μαζί με αυτό κληρονόμησε και τη μοίρα της: δύο άντρες, ο ένας να την αγαπάει πραγματικά και ο άλλος να ενσαρκώνει ένα κοριτσίστικο όνειρο. Ποιος κερδίζει; Αυτός που θα κέρδιζε και στην πραγματικότητα φυσικά! Κι όταν τα χρόνια περνούν και η απογοήτευση, από πυρακτωμένο σίδερο μετατρέπεται σε άψυχο, παγωμένο βράχο που πλακώνει τη ζωή της Κλαίλιας... ένα μικρό κορίτσι έρχεται και δίνει πάλι νόημα στα πάντα. Και τι σύμπτωση... το μικρό κορίτσι έχει το ίδιο όνομα με την ηρωίδα μας.

Δεν ξέρω αν σ' αυτό το βιβλίο αγάπησα πιο πολύ τη μεγάλη Κλαίλια ή τη μικρή. Αποτελεί γεγονός όμως ότι στην πρώτη πάνινη κούκλα που έκανα δώρο στην ανηψιά μου έδωσα το όνομα της ηρωίδας του Ξενόπουλου, της ηρωίδας της Λένας Μαντά και της μικρής Κλάιλιας, που έρχεται στη ζωή ενός ανθρώπου για να μείνει και να την αλλάξει για πάντα.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και για τη συγγραφέα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των εκδόσεων "Ψυχογιός", πατώντας εδώ. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε προσωπικά με τη συγγραφέα, επισκεπτόμενοι το ιστολόγιό της, πατώντας εδώ. Ίσως στο ιστολόγιό της να σας γκρινιάζει λίγο βέβαια και να παραπονιέται λέγοντας συνέχεια "δεν μπορεί, θα στρώσει..."! Αλλά γι'αυτά θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση!

Να το διαβάσετε το βιβλίο, δίνει την αίσθηση παλιάς καλής ελληνικής ταινίας... η καλύτερη ψυχοθεραπεία!!!

3 σχόλια:

Αfroditi είπε...

από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία,κι έχω διαβάσει εκατοντάδες!!Τι ωραίο blog,συγχαρητήρια!!!!!

Yannis Kapnidis είπε...

Είναι όντως πολύ ωραίο βιβλίο!!!

Χαίρομαι που σου άρεσε το ιστολόγιο Αφροδίτη μου! Το κρατάω με πολλή αγάπη!

Να είσαι καλά! Πολλά φιλιά!

moments collector είπε...

Πολύ καλό βιβλίο,χαρακτηριστικό γράψιμο της αγαπημένης Λένας Μαντά...